În micuțul oraș Talcott din Summers County, West Virginia, USA se află statuia lui John Henry, un ”uriaș” de 2 m, atletic, musculos, puternic ca un taur, și care ține în mâini un baros impozant, gata pregătit să îl folosească! John este un personaj legendar care lucra în 1870 la dezvoltarea infrastructurii feroviare ca muncitor necalificat. Rolul său era să dea găuri în stâncă unde apoi se puneau explozibili pentru a elibera sau nivela terenul pentru calea ferată. John avea de realizat deci o muncă fizică, foarte grea, adesea în soare sau în condiții improprii, lovind de sute de ori pe zi cu barosul o daltă de metal. Ajutat de constituția sa de Hercule, John muncea cât trei și era un lider informal printre colegi. Puțini rezistau mult la un astfel de efort, dar John era un muncitor capabil, săritor, ambițios și mândru de contribuția sa, bine apreciat de șefi.

Om versus tehnologie

Dar de ce are John Henry statuie și de ce a rămas în memoria colectivă, de ce s-au făcut filme și de ce s-au scris cărți despre el? Atunci, ca și acum, omenirea se grăbea către viitor și voia automatizare, care luase forma unei mașini de găurit cu aburi, vârful de tehnologie al acelor timpuri. Mașina nu obosea și nu trebuia să ia pauze, avea nevoie doar de cărbuni și apă pentru a lovi cu forța de care foarte puțini oameni erau capabili. Dar această mașină deși însemna progresul, era în același timp o amenințare pentru John Henry și pentru sutele de muncitori care lucrau la calea ferată. Oricât de grea era munca respectivă, oamenii voiau să o facă pentru a-și întreține familiile, așa că muncitorii, în frunte cu John Henry s-au revoltat și s-au opus înlocuirii lor cu aceste mașini. Pentru a-și dovedi eficiența, dar și pentru a tranșa odată pentru totdeauna superioritatea oamenilor și dreptul lor de a munci, având susținerea totală a colegilor, John Henry a provocat managementul companiei căilor ferate la o întrecere, solicitând să se organizeze o competiție între el și mașina de găurit cu aburi. John era foarte convins că o să câștige și că va dovedi astfel superioritatea omului în fața mașinii. Ei bine, momentul competiției a venit și întrecerea a început și a durat o zi și jumătate. John a fost neobosit, a lucrat din răsputeri și spre bucuria lui și a colegilor, chiar a învins reușind să dea mai multe găuri și mai bine decât mașina. Doar că, după o zi și jumătate de muncă aproape fără pauză, John s-a îmbolnăvit și a murit la scurt timp de epuizare. Până la urmă, mașina a învins și evident a devenit ulterior echipament standard în proiecte similare.

Upskilling-ul este obligatoriu

Dar care este morala acestei întâmplări? Ce putem învăța din asta? John Henry este un erou iar statuia în cinstea lui este despre celebrarea spiritului uman, frumos și ambițios, încrezător în sine, puternic și învingător. John a fost înfrânt ca persoană, dar deși a pierdut, paradoxal, tot omul a câștigat deoarece inclusiv acea mașină cu aburi era creația unor minți luminate, a unor oameni care și-au dorit să facă munca mai ușoară pentru alții. Povestea lui John este frumoasă, este despre demnitate și solidaritate, dar este povestea unui om care nu a înțeles progresul. Sute de muncitori ar fi continuat să dea găuri în stancă cu barosul, dar cu prețul de a lucra în soare până la epuizare. Așa, mașina a înlocuit omul, și da, a fost un șoc atunci pentru acei sute de muncitori necalificați dar și o șansă la transformare, la upskilling către joburi mai calificate, mai puțin fizice și mai creative decât munca brută.

Din nou, este timpul schimbării, întrăm într-o nouă eră

Povestea lui John Henry este povestea confruntării noastre cu incertitudinea, cu frica de schimbare, cu nevoia de a ne ține de ceea ce știm, cu teama de nou și de transformare. Dar progresul vine peste noi, că vrem că nu vrem, este inevitabil! Companiile trebuie să se pregătească însă pentru schimbare și să își pregătească oamenii prin training-uri și programe de formare, pentru că au o responsabilitatea față de angajații lor iar provocarea momentului este transformarea digitală. AI-urile, roboții și automatizarea pe scară largă vor mătura milioane de locuri de muncă în anii care vin. Șocul social va fi greu de absorbit și dureros dacă nu ne pregătim din timp și s-ar putea să vedem noi și mulți John Henry luptând cu disperare contra tehnologiei care le ia pâinea de la gură. Din nou, este timpul schimbării, întrăm într-o nouă eră! Absolut toate domeniile și toate industriile vor fi afectate de această transformare, care este de neoprit. Trebuie să investim în oameni, trebuie să investim în creativitate, trebuie să ne diferențiem de mașini, trebuie să evoluăm dacă vrem să câștigăm bătălia cu tehnologia. Managerii de top și HR-ul ca Business Partner au aici un rol foarte important în gestionarea transformării digitale pentru că dacă nu, mulți vor trăi drama nu victoria lui John Henry.

La Academia de HR, ajutăm oamenii și companiile să își atingă potențialul. Performanță prin oameni!

Află aici cum să devii un lider autentic pentru echipa ta!