Autor, Trainer, Expert Resurse Umane

Experienta

Sorin are peste 18 ani experienta in domeniul Resurselor Umane, fiind implicat in proiecte complexe de consultanta si management in arii precum: assessment centers, diagnoza organizationala, managementul schimbarii si optimizare organizationala,, managementul performantei, politici si proceduri de HR, training si dezvoltare personala si recrutare.  In calitate de Coordonator pentru Europa de Est si Balcani pentru BDO in ultimii 9 ani, Sorin a condus sau a fost implicat in numeroase proiecte la nivel local si regional, fiind responsabil pentru cele 14 tari din zona sa si a contribuit la dezvoltarea strategiilor si politicilor de HR ale retelei BDO la nivel international.

Sorin are o vasta experienta in recrutare, atat din pozitia de fost Head of Permanent Placement la Adecco (unde a coordonat activitatea departamentului de recrutare pentru sute de proiecte si a fost implicat in recrutarea a mii de candidati, inclusiv pentru proiecte de mass recruitment) cat si din pozitiile de Director de Resurse Umane pentru Ipsos respectiv BDO Romania.  Mai multe despre cariera sa aici: Profil LinkedIn Sorin

Sorin este membru HR Club din 2009.


Educatie

Sorin detine o diploma in Psihologie si Sociologie, un Master in Psihodiagnostic respectiv un altul in Psihologie Organizationala si Economica. Sorin este de asemenea absolventul unui program international de Executive MBA la Vienna University – Austria si Minnesota University – USA) iar recent a absolvit un program dedicat de Antreprenoriat la MIT, Massachusetts Institute of Technology, Sloan School of Management, USA.


Certificari

Sorin detine mai multe certificari profesionale precum cea de Certified Management Consultant conferita de International Council of Management Consulting Institutes din Elvetia si AMCOR, Executive MBA conferita de Vienna University of Economics and Business si WU Executive Academy (Austria), Diploma in Antreprenoriat conferita de MIT – Massachusetts Institute of Technology, Boston, USA, respectiv certificari ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) ca Formator (cod COR 242401), Project Manager (cod COR 242101), Evaluator de Competente Profesionale (cod COR 242405) si Consilier Vocational (cod COR 242315) si altele.

In calitate de psiholog, Sorin este de asemenea licentiat pentru o serie larga de teste si instrumente psihometrice cu aplicatii in recrutarea si selectarea angajatilor.


Trainer si Formator

Sorin are o lunga istorie ca formator inceputa in 2001, insumand peste 5000 de ore de training furnizate pe teme precum Managementul Timpului, Public Speaking, Leadership si Management, Antreprenoriat, Planificare Strategica, Employee Engagement si evident Recrutare. Domeniul Resurselor Umane si temele aferente sunt si au fost preocupari constante de-a lungul proiectelor de training sustinute de Sorin. Sorin este formator certificat ANC.


Autor

Sorin este un autor activ pe teme de resurse umane, antreprenoriat, management, leadership, recrutare si dezvoltare personala avand peste 500 articole si materiale aparute in presa de profil. Sorin a participat de asemenea ca invitat la o serie de emisiuni TV sau online cu teme de HR.

Iata mai jos o lista sumara a celor mai recente aparitii si contributii: