Autor, Trainer, Expert Resurse Umane, Psiholog

Experienta

Sorin are peste 23 ani experiență în domeniul Resurselor Umane, fiind implicat în proiecte complexe de consultanță și management în arii precum: assessment centers, diagnoză organizațională, managementul schimbării și optimizare organizațională, managementul performanței, politici și proceduri de HR, training și dezvoltare personală, recrutare și selecție.  În calitate de Coordonator pentru Europa de Est și Balcani pentru BDO timp de 9 ani, Sorin a condus sau a fost implicat în numeroase proiecte la nivel local și regional, fiind responsabil pentru cele 14 țări din zona sa și a contribuit la dezvoltarea strategiilor și politicilor de HR ale rețelei BDO la nivel internațional.

Sorin are o vastă experiență în recrutare, atât din poziția de fost Head of Permanent Placement la Adecco (unde a coordonat activitatea departamentului de recrutare pentru sute de proiecte și a fost implicat în recrutarea a mii de candidați, inclusiv pentru proiecte de mass recruitment), cât și din pozițiile de Director de Resurse Umane pentru Ipsos Interactive Services România respectiv BDO Romania.  Mai multe despre cariera sa aici: Profil LinkedIn Sorin

Sorin este membru HR Club din 2009.


Educatie

Sorin deține o diplomă în Psihologie și Sociologie, are studii postuniversitare în Psihodiagnostic și Psihodiagnoză, respectiv are un Master în Psihologie Organizațională și Economică (Universitatea București). Sorin este de asemenea absolventul unui program internațional de Executive MBA la Vienna University – Austria și Minnesota University – USA) și absolvit de asemenea un program dedicat de Antreprenoriat la MIT, Massachusetts Institute of Technology, Sloan School of Management, USA.

Sorin a fost de asemenea Lector asociat la Facultatea de Psihologie, Univ. București, Master Psihologie Organizațională și Resurse Umane.


Certificări

Sorin deține mai multe certificări profesionale precum cea de Certified Management Consultant conferita de International Council of Management Consulting Institutes din Elveția si AMCOR, Executive MBA conferita de Vienna University of Economics and Business si WU Executive Academy (Austria), Diploma in Antreprenoriat conferită de MIT – Massachusetts Institute of Technology, Boston, USA, respectiv certificări ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) ca Formator (cod COR 242401), Project Manager (cod COR 242101), Evaluator de Competente Profesionale (cod COR 242405) și Consilier Vocațional (cod COR 242315) si altele.


Trainer si Formator

Sorin are o lungă istorie ca formator începută in 2001, însumând peste 5000 de ore de training furnizate pe teme precum Managementul Timpului, Public Speaking, Leadership si Management, Antreprenoriat, Planificare Strategica, Employee Engagement si evident Recrutare. Domeniul Resurselor Umane si temele aferente sunt si au fost preocupări constante de-a lungul proiectelor de training susținute de Sorin. Sorin este formator certificat ANC.


Autor

Sorin este un autor activ pe teme de resurse umane, antreprenoriat, management, leadership, recrutare si dezvoltare personala având peste 500 articole și materiale apărute în presa de profil. Sorin a participat de asemenea ca invitat la o serie de emisiuni TV sau online cu teme de HR.

Iată mai jos o listă sumară a celor mai recente apariții și contribuții: