Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă și plină de provocări când este evident că trebuie să ne schimbăm fiecare dintre noi și lumea întreagă. O perioadă în egală măsură plină de învățăminte în care trebuie să ne adaptăm și să deprindem noi abilități care să susțină tranziția către noi înșine cei de după această criză. Iar unul dintre cele mai puternice mesaje care s-au conturat este despre importanța timpului ca cel mai de preț bun al nostru și despre a face ce contează cu adevărat! Căci timp a fost din belșug și apoi brusc, nu a mai fost timp de nimic. Ne-am trezit peste noapte că multe dintre planurile pe care le aveam nu mai sunt posibile. Proiecte și activități pe care le-am împins mereu ”mâine” pentru că urma să fie acel mâine și era în fiecare zi astfel încât în fiecare zi le-am amânat. Și asta pentru că de multe ori nu aveam timp pentru lucrurile importante ci pentru cele urgente care se impuneau de la sine. Această bătălie între Importanță și Urgență pe care Importanța pare mereu că o pierde în fața Urgenței. Și timpul a trecut, zi de zi dar parcă nu conta pentru că erau mereu acolo acel mâine salvator. Și adevărul este că uitându-ne în urmă, nu întotdeauna descoperim ceva ce chiar contează sau prea puține din câte ne-am fi dorit. Marele Steve Jobs a trăit după un dicton care acum o dată în plus trebuie înțeles în lumina lui adevărată:

For the past 33 years, I have looked în the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been „no” for too many days în a row, I know I need to change!

Tu, ce vei schimba?

Privind în urmă și la ziua de azi, vei continua să faci la fel sau vei schimba ceva? În genialitatea lui, Steve a înțeles ce este cu adevărat important și a creat acest test al separării celor importante de cele doar aparent importante! Și astfel a reușit să creeze ceva măreț, să facă ceva important pentru sine și pentru alții, să se salveze pe sine făcând ceva cu sens în propria viață. De câte ori nu ne-am lăsat duși de moment făcând orice altceva doar pentru că trebuia și pentru că niciodată nu aveam timp: serviciu, multă muncă, acea stare permanentă de busyness, de agitație continuă de a face totul și orice când de fapt nu aveam timp de nimic cu adevărat important. Și toate aceasta pentru că ne lipseau abilități de bază de Managementul Timpului, o disciplină fundamentală în viața noastră dar care nu se predă la școală. Adevărul este că prea puțin din ce contează cu adevărat să știm în viață se preda la școală!

Despre ce este Managementul Timpului cu adevărat?

Trebuie spus din start: Managementul Timpului nu este despre a face mai multe ci despre a face mai mult! Este una dintre marile neadevăruri despre Managementul Timpului adevărat. De fapt, Managementul Timpului este despre gestionarea celei mai importante resurse pe care o avem, adică timpul, adică viață noastră. Managementul Timpului nu este despre a face mai multe în devălmășie și cu frenezie ci despre a face mai mult, adică dintre cele care contează cu adevărat! Este despre a lua decizii curajoase și despre a învăța să fim selectivi și să zicem NU la tot felul de prostii, tentații și activități fără sens. Managementul timpului este despre schimbare și evoluție personală, despre împlinire și creștere.

Managementul Timpului se învață

Criza aceasta care ne ține acasă nu ne face însă mai puțin ocupați, ba din contra, dă și mai mult de lucru pentru mulți pentru că ceea ce înainte era ușor și normal acum a devenit greu sau chiar imposibil iar lucrurile oricum vor fi altfel după. Trebuie să ne pregătim pentru schimbare, nu vom reveni exact la ce a fost, asta e clar! Pentru foarte mulți ziua de muncă s-a lungit deși stau acasă pentru ca trebuie să facă totul altfel și cine era pregătit? Foarte mult stres! Alții din contra, stau acasă și pare că au tot timpul din lume să facă ce vor dar ce să facă? Criza aceasta este o mare oportunitate de a începe să facem lucrurile care contează și de a trăi după dictonul lui Steve Jobs. Pentru că o viață petrecută în aliniere cu sine chiar este o viață bună oricât de grea ar fi pentru că este o viață împlinită, împlinire ce rezultă din faptul că facem în principal ce este important.

Pentru unii, ziua nu are destule ore: Managementul Timpului se învață! Descoperă cât de simplu este să faci mai multe mai repede, să realizezi în 4 ore ceea ce în mod normal îți ia poate 8 ore pentru ca, timpul salvat, să îți rămână pentru ce contează astfel încât să realizezi mai mult (nu doar mai multe)!

Curs Online Managementul Timpului, despre cum să realizezi mai mult din ce contează, nu mai mule