Deși am ieși doar de curând din starea de urgență și încă suntem în starea de alertă, firmele au reînceput să angajeze. Semn bun pentru economie și pentru noi toți. Pentru că nu este vorba doar de companiile care s-au aflat în domenii care au avut de câștigat de pe urma crizei, precum cele de curierat, delivery, retail, online sau telecomunicații ci și de restul firmelor, cele care constituie oricum grosul ca număr și pondere în PIB.

Impactul crizei în piața muncii

Măsurile luate pentru protejarea sănătății și-au atins scopul dar din păcate au avut un puternic efect advers în economie, închizând unele companii. Pe unele definitiv, pentru că le-a prins într-un moment de vulnerabilitate financiară sau operațională și 3 luni de inactivitate și costuri au fost prea mult. Din fericire, impactul nu a fost atât de dramatic decât asupra unui număr mic de firme care au fost nevoite să închidă, declarând faliment sau intrând în insolvență. Dar faptul că impactul per ansamblu nu a fost de neglijat se vede în cele 430.000 de persoane care au fost concediate.

Ce era mai greu a trecut

Nu ne vom opri aici, vor apărea noi insolvențe până la finalul anului dar pare că ce era mai greu a trecut. Pe măsură ce economia se redeschide, saloanele și cabinetele stomatologice s-au deschis, turismul a primit undă verde, oamenii pot merge la plaje și la restaurant, pot circula liber între localități fără declarație și mai toate firmele care au fost oprite și-au reluat treptat activitatea – putem spune că ce era mai rău a trecut! Am dat drumul la economie: de acum încolo nu poate decât să își revină!

Revenirea nu va fi imediată și nici nu vom ajunge curând unde eram înainte de Pandemie, dar măcar am ieșit din lockdown și au reînceput angajările. Pentru cei concediați, faptul că firmele au reînceput să angajeze reprezintă colacul de salvare de care aveau disperată nevoie. Să ne gândim doar la câți români au umplut cursele charter să plece la muncă afară în condiții improprii pentru că nu aveau de ales.

Nu doar livrăm candidați: găsim oameni care aduc valoare adăugată!

Cauți personal?
Cauți personal?

Firmele au reînceput să angajeze – statistică recrutări

Nu avem încă statistici oficiale – dar ne putem face o idee (fără pretenții de relevanță la nivel național, dat totuși o idee bazată pe date certe) dacă ne uităm pe ofertele de locuri de muncă publicate pe principalele site-uri de recrutare – numărul de posturi s-a dublat practic față de acum o lună jumătate! Încă nu s-a ajuns la nivelul de dinainte de criză, dar ar fi și nerealist să sperăm la așa ceva. Ce se caută? Am făcut rapid o statistică armonizată de pe mai multe site-uri de recrutare și iată mai jos un tabel cu ponderea posturilor pe domenii:

Domeniu %
Administrativ/Secretariat 1.05%
Agricultură 1.09%
Alimentară 4.19%
Altele 3.14%
Asigurări 2.01%
Bone/Menajere 0.57%
Call-Centers/BPO 6.29%
Comerț-Retail 9.20%
Construcții 7.63%
Drept/Juridic 0.30%
Educație/Training 0.98%
Financiar 5.16%
Inginerie/Specialiști/Tehnicieni 4.28%
IT / Telecom/Internet 10.85%
Marketing/PR/Publicitate 2.28%
Medical/Farma 8.68%
Muncă în străinătate 13.21%
Pază/Protecție 0.71%
Producție 8.56%
Saloanre/Cosmetică 1.00%
Șoferi/Transport/Curierat 3.58%
Turism/HoReCa 2.69%
Vănzări 2.53%
TOTAL 100.00%

Să privim deci partea pozitivă a lucrurilor! Va fi din ce în ce mai bine!

La Academia de HR contribuim la atragerea, păstrarea și dezvoltarea talentelor în companiile din România!